KultaKeskus.com

Miten sijoittaa kultaan Suomessa?

(Päivitetty 29.12.2004)

Keskustelupalstalla kysyttiin 22.12.2003 "Miten piensijoittaja voi sijoittaa Suomessa kultaan?" 

Ohessa käyn läpi muutamia mieleen tuleva tapoja miten sijoittaa Suomessa

  1. fyysiseen kultaan ja

  2. kullan ja hopean tuottajiin

FYYSISEEN KULTAAN SIJOITTAMINEN

Jenkeissä piensijoittaja voi ostaa kultaa 3-4% preemiolla pienissäkin erissä. Suomalaiselle 6-7% preemiotasoa tarjoavat Austrian Mint (Itävalta) ja Kitco (USA). Lisäksi Suomessa kultaa voi ostaa noin 10% premiolla Rasmussenilta ja Tavexista.

Austrian Mint Preemio 6-7%. Toimitusaika 2-4 viikkoa. Toimituskulut 20 eur / 10 oz. Itse olen asioinut Silvia Vetrovskyn kanssa. Puh: +43 1 717 15 425 Fax: ++43 1 715 86 10 e-mail: Silvia.Vetrovsky@Austrian-Mint.at.
Kitco Rahtikulut 150 euroa +. Hinnat muuten kohdallaan.
Rasmussen Helsingissä. Preemio noin 10%
Tavex Helsingissä. Preemio noin 10%

Muitakin vaihtoehtoja varmasti löytyy. Vinkkejä voit mailata admin@kultakeskus.com.

KULLAN JA HOPEAN TUOTTAJIIN (OSAKKEISIIN) SIJOITTAMINEN

  1. Jos suomalainen pankkiiriliikkeesi tarjoaa NYSE:ssä listattujen osakkeiden ostomahdollisuutta voit ostaa suoraan välittäjäsi kautta. Välityspalkkiot ovat vielä monessa paikassa merkittäviä. Edullisin tiedossani oleva säilyty NYSEssä listatuille osakkeilla on eQ:lla: 5 euroa/kk riippumatta osakkelajien määrästä. Välityspalkkiot 0,25% kauppasummasta + 18,40 euroa. (Tietoa listatuista firmoista löytyy mm. osoitteesta Gold-Stocks.com.)

  2. Voit myös avata arvo-osuustilin suoraan Jenkkeihin. Googlen lista online välittäijstä löytyy tästä. Kaikki välittäjät eivät tarjoa tilinavausmahdollisuutta eurooppalaisille. 

  • Tilaa paperit, täytä ne ja mailaa jenkkeihin allekirjoitettuna. Sinulle avataan jenkkeihin arvo-osuus tili. Siirrä ensin suomalaiselta pankkitililtäsi maksumääräyksellä rahaa jenkkitilillesi ja voit alkaa käymään kauppa. Homma vaatii hieman paneutumista. 

Maksut ovat alle 9 euroa/kauppa. Rahansiirto Jenkkien ja Suomen välillä maksaa pankista riippuen kokoluokassa 6 euroa + 20 taalaa eli alle 25 euroa/siirto (riippumatta siirrätkö 1.000 euroa vai 20.000 euroa kerrallaan). Voit shortata (myydä lyhyeksi) niin paljon kuin sielu sietää ja USA:ssa on luonnollisesti paljon paremmat johdannaismarkkinat. (Esim. XAU -indeksistä löytyy paljon johdannaisia. XAU-indeksi koostuu noin kymmenestä kullan ja hopean tuottajasta.)

Kultakeskus.com

Mitään sivustolla esitettyä informaatiota ei pidä käsittää kehotuksena kullan tai muun sijoituskohteen ostoon tai myyntiin. Jokaisen tule perustaa sijoituspäätöksensä omiin tutkimuksiin, arvioihin ja riskianalyyseihin. 

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com]